Zdraví

23. leden 2013

Grilování v létě i v zimě? Proč ne!

GrilováníJste příznivci grilování, teplých letních nocí strávených s přáteli venku na zahradě za zvuků kytary a obklopeni vůní čerstvě ugrilovaného masa?  Pokud ano, pak zajisté nyní strádáte a při pohledu na fotografie z prázdnin trpíte mírnými abstinenčními příznaky. Zbytečně!

Zkoušeli jste někdy grilování v zimě na sněhu? Okořenili jste si někdy silvestrovskou zábavu dobře okořeněným a dozlatova ugrilovaným masem? Grilovali jste někdy na balkóně nebo v uzavřené místnosti? Pokud ne, věřte, že všechno tohle je možné. S dobrým grilem se totiž dá grilovat prakticky kdekoliv a na něm ugrilovat prakticky cokoliv.

Dokonce i vegetariáni nebo ti, kteří příliš neholdují chuti šťavnatých steaků nebo pěkně prorostlé krkovičky, si díky grilu mohou přijít na své a ogrilovat si třeba zeleninu. Ta totiž vůbec nemusí sloužit pouze jako příloha, ale pokud je správě ugrilovaná, může se stát i chutným hlavním jídlem.

Ugrilovat je možné i takové druhy zeleniny, jaké obvykle na jídelníčku většiny lidí nefigurují, a přesto si na nich pochutnat. Např. cuketu je možné nakrájet na plátky, potřít olejem, osolit, opepřit a poté upravit z každé strany na grilu zhruba po robu tří minut. Ten, kdo si troufá na složitější úpravu, může cuketu na začátku nakrájet podélně na tenké plátky a s pomocí dalších přísad z nich vytvořit malé závitky.

K večeři si můžete připravit také třeba grilovaný lilek. Podobně jako u přípravy grilované cukety nebo grilovaných závitků je třeba ho nejprve osolit a poté upravit na grilu. Případnou náplň je nutno vytvořit zvlášť a lilek s ní poté naplnit.

Ať už se tedy rozhodnete na grilu připravovat zeleninové pochoutky, maso nebo třeba grilovaný hermelín, určitě si nejen pochutnáte, ale při společné přípravě se i dobře pobavíte. Grilovat zvládne každý, k úspěšnému cíli ho totiž vždy spolehlivě vede vidina dobrého jídla.

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit

Kam zajít dál?

  • Boom estetické chirurgie

    Nové technologie, nové medicínské postupy, vysoký počet zdárně provedených operací. Toto vše se netýká jen klasické operační medicíny, ale i současné plastické chirurgie, která za několik...

  • Do jara s novou dávkou energie

    Zimní časy naštěstí zlehka polevují a dovolují nám těšit se na první jarní dny. Bohužel změna teplot s sebou přináší zvýšené množství jarní únavy, chřipek a vyčerpání. Proto je vhodné se na...

  • Do zubní ordinace s úsměvem

    Prohlíželi jste si fotky z letní dovolené a zjistili jste, že se na nich málo usmíváte? Napadlo vás, že to možná není tím, že byste si dovolenou neužívali, ale tím, že se podvědomě snažíte schovat...

  • Esoterická škola Martina Ospalíka

    Reiki je prastará léčitelská metoda, které pochází z Japonska. K nám se dostala díky jejímu znovu objeviteli, kterým byl Mikao Usui. Ten se rozhodl zasvětit do tajů tohoto prastarého léčitelského...

Mezi námi

top