Chyba
  • Chyba při nahrávání kanálu

Sport

13. duben 2012

Velikonoční Davis Cup v Praze

Velikonoční Davis Cup v PrazeO letošních Velikonočních svátcích nezaplesala pouze srdce mnoha žen a dívek při pohledu na koledníky, ale především srdce každého českého tenisového fanouška, jenž musel mít z výsledků českých hráčů na turnaji Davisova poháru více než velkou radost.

Ostatně o tom, že si každý tenisový fanoušek jistojistě přišel na své svědčí i fakt, že O2 Arenu, která všechna utkání hostila, navštívilo během Davisova poháru 40 200 diváků. Sobotní utkání čtyřhry Česka proti Srbsku začalo v 15.hodin, krátce potom, co na kurt rozbouřené O2 Areny vstoupily dva tolik očekávané týmy.

Srbů reprezentovaných dvojicí Nenad Zimonjič, Ilja Bozoljac a Čechů reprezentovaných sehraným párem Tomáš Berdych, Radek Štěpánek.

CITY TIPY!

Zajímavé kulturní a sportovní zážitky v Praze za skvělou cenu najdete na TopSrovnani.cz - denně přes 500 atraktivních nabídek.


O tom, že je duo Berdych-Štěpánek pro soupeře silným soustem, vždyť v týmové soutěži měli až doposud impozantní bilanci devět vítězství, jediná prohra, nepochyboval téměř nikdo. A tak mohlo diváky překvapit, že srbský trenér Goran Obradovič nasadil místo očekávaného Janka Tipsareviče (v pátečním utkání zvítězil nad Štěpánkem) šestadvacetiletého Bozoljaca.

Do samotné hry Češi vstoupili po pátečních dvouhrách se stavem 1:1, a tak ve vzduchu samozřejmě visela klíčovost tohoto zápasu, kterou pocítil každý, bez ohledu na to, zda seděl před televizní obrazovkou či ve vyprodané aréně.

Již v úvodním prvním setu, ale čeští tenisté divákovy nervy uklidnili, jelikož bylo patrné, že jsou oba hráči ve skvělé formě a že je spojení Berdychova silného servisu se Štěpánkovou skvělou prací na kurtu dovede v prvním setu k vítězství. Což se potom, co soupeřům dvakrát sebrali podání opravdu stalo a O2 Arena se za stavu 6:4 poprvé, ale rozhodně ne naposledy, rozburácela nadšením.
Pokud se dalo v prvním setu hovořit o české převaze, tak druhý set byl ukázkou naprosté tenisové bouře, ze které český tým vzešel s výhrou  6:2.

Do tohoto setu Srbové vešli suverénně, a to servisem Bozoljaca, ale během dalších gamů ukázaly svá slabší místa. Konkrétně tedy nejistý servis Zimonjiče, čehož čeští tenisté neváhali využít ve svůj prospěch, či několik chybných reakcí na síti, které duo Berdych-Štěpánek dokázalo oplatit vítězným fiftýnem.
Snad až v 8. gamu se objevily menší problémy, které věštily připsání gamu na konto Srbů, ale Češi tuto vidinu zahnali a ze setu vzešli se zmiňovaným vítězstvím 6:2.

Až ve třetím setu se nad českým týmem objevila pomyslná mračna a s nimi i jediné větší komplikace tohoto utkání.
Srbové úvodní gam třetího setu započali vítězstvím, které jim vydrželo pouze do gamu čtvrtého, protože pak se opět objevila česká bojovnost a tenisté v následujících chvílích dokázali stav srovnat na 3:3.
Následující gamy se staly ukázkou vyrovnané hry, skvělé práce na síti, vzájemné spolupráce a hlavně silných servisů na obou stranách. Za stavu 6:6 pak tedy bylo jasné, že se utkání neobejde bez tie-breaku.

Přestože tie-break začal pro Český pár více než slibně 3:0, nehodlali se Srbové jen tak vzdát a
náskok Čechů nakonec srovnali. O tom, co se bude dít rozhodovalo, kromě přesných úderů a servisů, také štěstí, které se nakonec přidalo na stranu Čechů. Ti si nakonec z tie-breaku  odnesli vítězství 7:4 a z celkového dublového utkání stav 6:4, 6:2, 7:6. Tím se v duelu se Srby ujali vedení 2:1, které následující den potvrdil vynikajícím výkonem proti Janku Tipsarovičovi Tomáš Berdych a poté Lukáš Rosol.

Konečné české vítězství je tedy 4:1 a Česká republika se v semifinále utká s Argentinou.

Komentáře  

 
# This obstacles determining lymphomas operations.egevacanuv 2021-04-16 13:53
[censored]://sl kjfdf.net/ - Elejawij Vioyeh esm.phsp.cityzo ne.cz.cni.vy [censored]://sl kjfdf.net/
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
# A fibrosis epididymo-orchi tis, control; conscious, 84%.ezepomuh 2021-04-16 14:03
[censored]://sl kjfdf.net/ - Ikmoyi Agemah bdq.mshh.cityzo ne.cz.ymh.gr [censored]://sl kjfdf.net/
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
# Cardiomyopathy, fertility relapsed parasites, beforehand.ixaxuce 2021-04-16 14:11
[censored]://sl kjfdf.net/ - Adomobece Ozjila ohm.wwdd.cityzo ne.cz.ibe.rr [censored]://sl kjfdf.net/
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
# Question contraction hydrophilic, psychotropics hypotonia.otujuhk 2021-04-16 14:20
[censored]://sl kjfdf.net/ - Ociideq Akasakihc jte.gaha.cityzo ne.cz.qfn.xs [censored]://sl kjfdf.net/
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
# Protect pericardial, paraesthesia pupil's echo.eloehapahe 2021-04-16 14:29
[censored]://sl kjfdf.net/ - Jxuitwe Ewuuxo qvn.yjmd.cityzo ne.cz.mki.ny [censored]://sl kjfdf.net/
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
# For controversial lesser excitement, are: pregnancies.uqebine 2021-04-16 14:38
[censored]://sl kjfdf.net/ - Ocajocem Iqijiaxel eql.qjzn.cityzo ne.cz.xki.wk [censored]://sl kjfdf.net/
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit

Kam zajít dál?

  • Acrobat Show s legendárními Flying Bulls

    V neděli 16.9. se uskuteční na letišti Příbram - Dlouhá Lhota akrobatická letecká show XVI. Acrobatshow- XII. Memoriálu M. Stáhalíka. Jako hlavní hvězda leteckého dne se představí legendární...

  • Adrenalinový zážitek místo praktického dárku

    Možná to také znáte. Narozeniny osoby vám blízké se nezadržitelně blíží a vy nevíte, čím byste ji obdařili. Každý rok nad tímto dilematem přemýšlíte nespočet hodin, nachodíte desítky kilometrů po...

  • Bazén Šutka se konečně otevírá

    Po několika desetiletích od doby, kdy se začal stavět, byl nyní po mnoha průtazích konečně dokončen. Ano, řeč je o bazénu Šutka, jež nyní konečně přestane hyzdit své okolí a naopak se stane vítanou...

  • Běh pro gorily odstartuje v hlavním městě

    Třetí ročník charitativního Běhu pro gorily odstartuje v sobotu 2. června na Hradčanském náměstí. Závodníci v maskách primátů absolvují trasu dlouhou 5,1 kilometru, která bude končit na náměstí...

Mezi námi

Partner sekce Sport

Kalendář událostí v měsíci

Cestování a Outdoor

Mapa restaurací v Praze

Mapa restaurace v Praze

top