Chyba
  • Chyba při nahrávání kanálu

Vystavy

3. květen 2012

Choco story odhaluje tajemství čokolády

výstava Choco storyJe lahodná, podněcuje naše smysly a nedá se jí odolat. I tak by se pomocí několika slov dala popsat ona zázračná pochutina jménem čokoláda. Dopřáváme se ji ve chvílích naprosté pohody anebo naopak ve chvílích stresu, kdy má uklidnit naše nervy. Kdo ji neochutnal, jakoby nežil, kdo ji ochutnal nemůže žít bez ní.

Ale kde se vůbec vzala? V čem spočívá její kouzlo? A jak se vůbec vyrábí? Na tyto a spoustu dalších otázek vám odpoví jedinečná výstava Coco Story v Muzeu čokolády.

V tom, že zažijete nevšední zážitek, vás již při vstupu utvrdí neskutečná vůně, která se line všude kolem a nedá se jí uniknout. I když věřte, že únik je to poslední, co vás při návštěvě této čokoládové svatyně napadne.
Výstava je členěna na tři části. Úvodní část je historická a dozvíte se zde vše o historii čokolády, od samotného vzniku až po její cestu do Evropy, plus spoustu dalších zajímavostí. Například věděli jste, že kakaové boby dříve sloužily jako cenné platidlo a takového otroka byste pořídili za 100 kakaových bobů?

V druhé části výstavy se dozvíte informace ohledně pěstování kakaových bobů, jejich druzích a také se seznámíte s přeměnou kakaa v čokoládu.

Závěrečná část prohlídky vám poskytne pravdivé odpovědi na otázky typu, zda čokoláda zvyšuje hladinu cholesterolu v krvi, zda způsobuje zubní kaz nebo jestli má vliv na tvorbu akné.

Aby toho, ale nebylo málo čeká na vás ještě bonus v podobě předváděcího centra, kde se stanete svědky samotné výroby pralinek, přičemž budete v úplném závěru přizváni k menší ochutnávce.

Samozřejmě se počítá s tím, že si jako správní milovníci čokolády budete chtít domů odnést nějaký ten vzorek, a tak je připraven obchůdek, ve kterém naleznete spoustu suvenýrů, ale hlavně spoustu neodolatelných dobrot.

Toto jedinečné muzeum si získá každého, a proto je na místě varovat před návštěvou ty, jenž právě drží dietu. Zkuste se do muzea vydat až v době kdy budete fit, věřte, že by vás příběh Choco Story zasáhl natolik, že by vaše dosavadní snažení bylo zbytečné. Více se o výstavě dozvíte na www.choco-story-praha.cz

Komentáře  

 
# asi neodolámVaku 2012-05-03 06:18
Jak to čtu...vidím, že tam budu jako milovník čokolády muset zajít dozvědět se více o své lásce :D
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
# VystavyBrock 2024-03-07 05:26
Ya, Anda dapat menggunakan metode ini untuk mengunduh video dari akun pribadi, asalkan video tersebut tidak memiliki pengaturan privasi yang menghalangi pengunduhan.

My webpage [censored]s://i gram.world/id/v ideo: [censored]s://i gram.world/id/v ideo
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
# VystavyQuentin 2024-03-08 00:57
Ya, Anda dapat menggunakan metode ini untuk
mengunduh download instagram video: [censored]s://i gram.world/id/v ideo dari akun pribadi,
asalkan video tersebut tidak memiliki pengaturan privasi yang menghalangi pengunduhan.
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
# VystavyCasie 2024-03-14 12:47
But these Apps may not give you the best quality of videos to download and also sometimes slow your
system.

my web site: [censored]s://s naptik.world/: [censored]s://s naptik.world
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
# VystavyOdette 2024-03-17 03:14
Ya, Anda dapat menggunakan metode ini untuk mengunduh download instagram video: [censored]s://i gram.world/ dari akun pribadi, asalkan video tersebut tidak memiliki pengaturan privasi yang menghalangi pengunduhan.
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
# VystavyMeagan 2024-03-17 14:09
But these Apps may not give you the best quality of videos to download and also sometimes slow your system.


Here is my blog post - [censored]s://s naptik.world: [censored]s://s naptik.world/
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
# VystavyEugene 2024-03-19 04:35
Cependant, cela enregistrera toutes les icônes et tous les mouvements sur votre écran.

Check out my web-site ... Télécharger des vidéos Instagram: [censored]s://I gram.world/
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit

Kam zajít dál?

  • Barvami Nepálu a Indie

    Když zhruba před dvěma lety odjížděl a vyprávěl všechny ty barvité představy, trochu jsme se o něj obávali, avšak dnes sedíme v kavárně Notabene, ulici Na Hrobci,  na jeho již druhé výstavě s touto...

  • Choco story odhaluje tajemství čokolády

    Je lahodná, podněcuje naše smysly a nedá se jí odolat. I tak by se pomocí několika slov dala popsat ona zázračná pochutina jménem čokoláda. Dopřáváme se ji ve chvílích naprosté pohody anebo naopak ve...

  • Dotkněte se pravěku s Národním muzeem

    Národní muzeum zve příznivce archeologie na akci plnou objevů a poznání Dotkni se pravěku aneb dny pravěkých řemesel, která se koná 27. a 28. září 2012 od 9.00 do 16.00 hodin v areálu Botanické zahrady...

  • Kde v Praze najít betlémy

    Vánoce už klepou na dveře a většina z nás se chce v těchto dnech alespoň na moment zastavit, strávit nějaký čas s rodinou, přáteli a svými blízkými. Proč si ale také nedopřát jedno hezké odpoledne...

Mezi námi

Kalendář událostí v měsíci

Cestování a Outdoor

Mapa restaurací v Praze

Mapa restaurace v Praze

top