Chyba
  • Chyba při nahrávání kanálu

Hudba

8. březen 2012

Gott, Bílá a Kabát rozšířili svou sbírku slavíků

Český SlavíkJiž čtvrtým rokem dominují hlavním kategoriím ankety Český slavík stejná jména. Překvapení se tedy sobotní večer ve Státní opeře Praha nekonalo a nejpopulárnějším zpěvákem se stal Karel Gott, zpěvačkou Lucie Bílá a hudební skupinou kapela Kabát.

„Zase jeden šťastný den v mém životě. Kdo by to byl řekl, že anketa se dožije roku 2011. Když tato anketa vznikla v roce 1962, skončil sem na 49. místě a dostal sem tři hlasy. Chtěl bych těm třem příznivcům moc poděkovat. Rok na to jsem získal svého prvního slavíka, a jestli jsem to někdy opravdu nečekal, tak právě tehdy,“ vtipkoval Karel Gott při přejímání jeho již 37. slavíka. Toho posledního mu symbolicky předal žokej Josef Váňa, který má taktéž sbírku trofejí z Velké pardubické. Držitel nejvíce Zlatých a Českých slavíků se objevil na pódiu i v úvodu, kdy svým krátkým proslovem a následně společným vystoupením se zpěvákem známého pod pseudonymem Xindl X otevřel letošní vyhlášení ankety Český slavík. Na druhém místě v této kategorii se umístil ambiciózní Tomáš Klus a bronzového slavíka obdržel Michal David, který své poděkování poslal prostřednictvím videa z Tel Avivu.
Lucie Bílá se jako jediná dočkala dvou ocenění. „Mám 14 slavíků a 11 absolutních a já to považuju za zázrak,“ prohlašovala Lucie po vítězství v kategorii absolutní slavík. Pocit z umístění na stříbrné pozici v kategorii zpěvačka roku si na pódium nemohla vychutnat nepřítomná Lucie Vondráčková, jež pobývá v Kanadě. Třetí místo obsadila mladá Ewa Farna, kterou teprve čeká maturita. „Každá vteřina v televizi je prý hrozně cenná, a proto bych si to tu ráda ještě chvíli užila,“ komentovala své působení na pódium.

V kategorii hudební skupina roku obdržela největší počet bodů kapela Kabát. Stříbrného slavíka si odnesla populární skupina Nightwork, která svým humorem opět zpestřila slavnostní večer. Na třetím místě se umístili Chinaski.

V průběhu večera došlo i na vyhlášení vítězů v jiných kategoriích. Letošní ročník Českého slavíka ukázal, že populární soutěž Československá Superstar nevznikla pouze za cílem zábavy, ale také se uplatnila v hledání mladých talentů. Titulem objev roku se totiž může pyšnit finalistka poslední řady Superstar Gabriela Gunčíková a skokanem roku se stala teprve sedmnáctiletá finalistka předpolední řady Monika Bagárová. V kategorii slavíci bez hranic vyhrála slovenská skupina No name. Že se v Třinci rodí talentovaní zpěváci a zpěvačky nepotvrdili jen Tomáš Klus s Ewou Farnou, ale také kapela Charlie Straight, která obdržela cenu MTV pro klip roku 2011. Ocenění nejoblíbenější písničky rádia Impuls připadlo skladbě Navzdory hříchům od Petra Koláře.
Celým večerem provázel moderátor Libor Bouček, který se snažil svým humorem zpestřit večerní program, avšak naplněnou Státní operu Praha se mu podařilo rozesmát pouze tolikrát, že bychom to dokázali spočítat na prstech jedné ruky.

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit

Kam zajít dál?

  • Akce "Konec pololetí"

    První školní pololetí je již nadobro uzavřeno a zbývá jen rozdat vysvědčení. To se stane ve čtvrtek 31.1. Ať už byl pro vás tento půlrok více či méně úspěšný, je nasnadě jeho konec oslavit. Vždyť to, co...

  • Animé v Chapeau Rouge

    Brněnská kapela Animé zahraje 24. ledna v Chapeau Rouge. Pokud skupinu neznáte, začtěte se do následujícího článku, ve kterém se dozvíte se v něm něco o historii skupiny i hudbě, kterou hraje....

  • Chinaski vyráží na druhou tisícovku koncertů!

    Podzimní turné výjimečné počtem vystoupení začíná již 1. listopadu. Chinaski zahájí svůj ,,Klubový speciál 2 - pokračujeme“ v  Kamenici.  Svůj poslední koncert tohoto roku odehrají  15.12. v Sušici. I...

  • Co přinese akce t-music Back to School

    Po loňském velmi úspěšném prvním ročníku se akce t-music Back to School vrací nejen do Prahy. Letošní rok přinese více interpretů a spoustu zábavy nejen hudební. Na co se tedy můžeme v Praze na...

Mezi námi

Kalendář událostí v měsíci

Cestování a Outdoor

Mapa restaurací v Praze

Mapa restaurace v Praze

top