Chyba
  • Chyba při nahrávání kanálu

Hudba

10. červenec 2012

Skvělý zážitek - Warpaint v Paláci Akropolis

art rock od WarpaintJiž dnes 10. července vystoupí v pražském Paláci Akropolis kalifornská kapela Warpaint. Skupina, reprezentující art rock, psychedelic rock či indie, přiveze hudbu ze svých dvou desek a zaujme nejenom netradičním hudebním stylem a atmosférou, ale i čistě dámským složením.

Počátky této hudební formace se datují až k roku 2004, kdy byla založena kamarádkami Theresou Wayman, Emily Kokal, Jenny Lee Lindberg a Shannyn Sossamon. Shannyn později kapelu opustila a za bubny ji nahradila Stella Mozgawa. Během několika let koncertování v Los Angeles jejich skladby vykrystalizovaly v první desku, EP Exquisite Corpse. Ke konci roku 2010 pak vyšlo zatím poslední album The Fool. Oba počiny si vysloužily poměrně vysoké ohodnocení a členky Warpaint vstoupily s hrdostí do hudebního světa jako velká naděje.

Velkou část své současné popularity přinesl Warpaint bývalý kytarista Red Hot Chili Peppers John Frusciante, který produkoval právě první EP Exquisite Corpse. Právě jeho jméno fungovalo trochu jako PR, neboť hudební schopnosti a vkus tohoto kytaristy jsou něčím opravdu výjimečným. Tím vazby Warpaint na světově proslulou americkou kapelu nekončí, svého času působil ve Warpaint i Josh Klinghoffer, který hraje na kytaru v Red Hot Chili Pepprs v současnosti a který přišel na tento post právě po Johnu Fusciantem.

A co očekávat od této kapely? Především velmi intenzivní, emocionálně laděný zážitek. Písně jsou pro členky kapely zpovědí z vlastních pocitů a slova jsou pouze nutným prostředkem pro vyjádření emocí. Nenechte se ale zmást, rozhodně to neznamená, že by tyto prožitky nahrazovaly hudební stránku věci. Právě naopak, kapela Warpaint má vysokou uměleckou úroveň, stavěnou na mistrném ovládání nástrojů, které mají dámy v rukou.

Nedá se říci, že by se tato kalifornská formace trefila do vkusu každému. Je to hudební lahůdka, kterou ale ne všichni mohou takto vnímat. Někomu může hudba tohoto stylu připadat jenom jako trochu patetická snaha o emoce za každou cenu.

Slova jsou ale zbytečná, zajděte si desátého července do Akropole sami a podívejte se, co je pro Česko připraveno. Třeba Vás dámy velmi mile překvapí a rozšíříte si hudební obzory.

Návštěva koncertu Vás vyjde na 400 Kč v případě, že si budete ochotni postát, za sezení si připlatíte dalších 50 Kč. Vstupenky zakoupíte v síti Ticketportal.

Kdyby Vám koncert Warpaint utekl, můžete si i tak přes léto užít mnohé hudební lahůdky. Právě dnes již zmiňovaní Red Hot Chili Peppers se v Praze ukáží 27. srpna 2012, nenechte si je ujít!

Foto: www.warpaintwarpaint.com

Komentáře  

 
# Skvělý zážitek - Warpaint v Paláci Akropolis - City ZoneEdwina 2018-12-13 02:39
Hi. I have checked your cityzone.cz and i see you've got some duplicate content so
probably it is the reason that you don't rank high in google.
But you can fix this issue fast. There is a tool that creates articles like human,
just search in google: miftolo's tools

my homepage DominiqueBig: [censored]s://V alentinaWee.blo gspot.com
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
# Skvělý zážitek - Warpaint v Paláci Akropolis - City ZoneSheila 2021-04-15 22:30
If some one needs expert view concerning running a
blog after that i recommend him/her to pay a visit this weblog, Keep up the fastidious job.



Also visit my blog :: online sale: [censored]s://t esorimoda.com/m ango-camisole-w ith-bow-strap-d etail-in-white/
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit

Kam zajít dál?

  • Akce "Konec pololetí"

    První školní pololetí je již nadobro uzavřeno a zbývá jen rozdat vysvědčení. To se stane ve čtvrtek 31.1. Ať už byl pro vás tento půlrok více či méně úspěšný, je nasnadě jeho konec oslavit. Vždyť to, co...

  • Animé v Chapeau Rouge

    Brněnská kapela Animé zahraje 24. ledna v Chapeau Rouge. Pokud skupinu neznáte, začtěte se do následujícího článku, ve kterém se dozvíte se v něm něco o historii skupiny i hudbě, kterou hraje....

  • Chinaski vyráží na druhou tisícovku koncertů!

    Podzimní turné výjimečné počtem vystoupení začíná již 1. listopadu. Chinaski zahájí svůj ,,Klubový speciál 2 - pokračujeme“ v  Kamenici.  Svůj poslední koncert tohoto roku odehrají  15.12. v Sušici. I...

  • Co přinese akce t-music Back to School

    Po loňském velmi úspěšném prvním ročníku se akce t-music Back to School vrací nejen do Prahy. Letošní rok přinese více interpretů a spoustu zábavy nejen hudební. Na co se tedy můžeme v Praze na...

Mezi námi

Kalendář událostí v měsíci

Cestování a Outdoor

Mapa restaurací v Praze

Mapa restaurace v Praze

top