Chyba
  • Chyba při nahrávání kanálu

Film

25. říjen 2012

Nový Kozí příběh se sýrem v 3D

Kozí příběh se sýremSýrový příběh se řítí do kin. Na plátnech se Koza, Kuba a Máca objeví ve  čtvrtek 25. října a vylepšená 3D animace jim dodá na opravdovosti. Tentokráte se bude cestovat do pekla a objeví se  nové pohádkové postavičky. Nebude chybět láska, přátelství, vtip a hlavně sýrové opojení!

V malém království vládne ještě menší král. Jako správný vladař má i svého rádce, který dělá cokoliv pro jeho potěšení. „Sýr nad zlato!“  Ano, náš maličký panovník miluje sýr, a to nade vše. Je za něj dokonce schopen pomalu rozprodat království.  Jenže sýraři z celé říše mizí, a tak mléčná pochoutka není k dostání. 

 Jedněmi z posledních výrobců sýra jsou Kuba s Mácou, které známe už ze staré Prahy (pohádky Kozí příběh: Pověsti staré Prahy).  Žijí si pokojně s dětmi Honzíkem, Zuzankou a s kozou Kozou až do doby, než je odnese čert a ráno po nich zůstane jen uhlí. Opuštěná dítka s tetou Kozou se rozhodnou vydat na předalekou cestu do pekla, aby zachránili své rodiče dřív, než jim čerti prošťouchnou uši nebo z nich udělají nudle. Cestou se k nim přidávají také Dlouhý, Široký a Bystrozraký, kteří ale postrádají své schopnosti. Dlouhý s nízkým tlakem nebo Široký se šedým zákalem se však navzdory všemu nakonec přeci jen osvědčí jako dobří společníci.

A jak celá ta zapeklitá výprava skončí? Na to si budete muset zajít do kina…

Mléčné dobrodružství nabídne ze světa pohádky a animace více než předchozí díl. Ačkoliv stejně jako v prvním díle dojde na strašidelné a tajemné scény, neotevřou se dveře hrůzy dokořán. Jemnější podání nebezpečí zajistí humorné scény a odlehčené situace. Akce a zvraty pak dodají filmu spád. Diváci si až do poslední chvíle nebudou jistí koncem.

Na kozí pohádce pro celou rodinu se vystřídalo téměř dvacet animátorů pod dohledem hlavního animátora Pavla Ondrášíka. Tvůrci postaviček přicházeli z celého světa (Amerika, Bulharsko, Španělsko, Anglie…) Každý den přibyly přibližně 3 vteřiny filmu a konečné podoby film nabyl po třech letech. Podobně jako první díl se i sýrová novinka vyšplhala na 35-40 milionů korun. V režii se nám znovu představí Jan Tománek, který ani tentokrát nezklame. Úspěšnost je zaručena. Již nyní se připravuje anglický dabing.

O ten český se postarali přední čeští herci. Hlavním postavičkám propůjčili své hlasy tak jako v prvním dále Jiří Lábus, Mahulena Bočanová a Matěj Hádek. Kouzelné trojce, která doprovází odvážlivce k čertovu mlýnu, vdechli život Michal Dlouhý, Miroslav Táborský a Miroslav Vladyka. Zuzanku a Honzíka namluvili Alena Kokrdová a Martin Sucharda.

Milovníci pohádek si Kozí příběh se sýrem určitě rychle oblíbí.

Komentáře  

 
# jako jednička?Ouzy 2012-10-26 10:58
jestli se koza dvojka povedla aspoň jako jednička, tak se už nemůžu dočka
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit

Kam zajít dál?

  • 10.Mezinárodní festival outdoorových filmů

    Příznivci adrenalinových, dobrodružných, ale také cestopisných filmů by se měli mít na pozoru, neboť právě v těchto dnech probíhá 10. Mezinárodní festival outdoorových filmů. To, jaké filmy na něm...

  • Adrenalinová jízda Na divoké vlně

    Premiéra nového filmu Na divoké vlně (Chasing Mavericks) dorazí na plátna kin již 22. listopadu.  Životní příběh talentovaného surfaře Jaya Moriartyho nikoho nenechá v klidu. V hlavní roli se můžete...

  • Atlas mraků: V mnoha ohledech výjimečný film

    Jeden z nejočekávanějších filmů tohoto roku; obsazený hereckými hvězdami, z režisérské dílny trojice kultovních filmařů – Toma Tykwera a sourozenců Andyho a Lany Wachowských, podle knižního...

  • Bloudění Tima Burtona v Temných stínech

    Když 10. května 2012 vstupoval do kin nový počin režiséra Tima Burtona a jeho klasického tandemu spolupracovníků, většina fanoušků zřejmě očekávala další skvělou show navazující na tradici...

Mezi námi

Kalendář událostí v měsíci

Cestování a Outdoor

Mapa restaurací v Praze

Mapa restaurace v Praze

top