Chyba
  • Chyba při nahrávání kanálu

Film

11. červenec 2012

Kinobus: Chroupání popcornu v ulicích Prahy

KinobusLámete si hlavu nad tím, jak netradičně strávit krásné letní večery? A co takhle letní kino? Posezení venku, sledování oblíbeného filmu pod širým nebem, chroupání popcornu, ovívání letním větříkem, vše v obětí vašeho miláčka. A to si představte, že vám takové letní kino přijede samo, až téměř domů. Že nevěříte? Tak to ještě neznáte Kinobus!

Kinobus je, jak již samotný název napovídá, pojízdné kino, které již pátým rokem vyráží do celkem 23 pražských lokalit a každý večer nabízí divákům jeden ze čtrnácti celovečerních filmů. Každou neděli je pak promítán thriller a v pátek je promítání zpestřeno o hudební projekci, která vyplňuje program před samotným začátkem filmu.

V letošním roce organizátoři vybírali z hned několika filmových žánrů, takže na své by si měl přijít opravdu každý. Páteční večery jsou pojaty jako muzikálové, kdy budou diváci moci zhlédnout populární muzikál Rebelové, Starci na chmelu anebo Kvaska.V neděli si na své přijdou milovníci dramatu, kdy bude promítán například film Alois Nebel, Rodina je základ státu či Lidice. A nebylo zapomenuto ani na české komedie jako na Perfect Days, Samotáři, Medvídek a spoustu dalších.

Kinobus si s sebou kromě nafukovací projekční plochy o rozměrech 8x 4 m vozí také lavičky pro diváky, přičemž nabízí celkem 200 míst k sezení, dále občerstvení a také bezplatnou půjčovnu dek. Jeho dalším kladem je, že se neplatí vstupné, ale ti co by chtěli spojit zábavu s charitativní pomocí budou moci podpořit sbírkovou pokladničku nadace Pomozte dětem.

Kinobus bude jezdit až na pár servisních výjimek bez přestávky celé léto do soboty 1.září,  kdy svou Tour 2012 zakončí na náměstí Jiřího z Poděbrad filmem Samotáři.

Program kinobusu s jeho jednotlivými zastávkami naleznete buď na stránkách Dopravního podniku Praha, který celou akci pořádá, anebo na webových stránkách www.kinobus.cz.

V případě, že využijete nabídku Kinobusu a stále budete vyhledávat možnost užít si letní promítání pod širým nebem, neváhejte vyrazit na Karlínské filmové léto.

Komentáře  

 
# už jsem slyšelJupí 2012-07-13 13:03
O kino busu jsem už slyšel a jestli vyjde počasí rád bych letos zašel...tak uvidím
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
# bezva zážitekPetra 2012-07-20 09:45
Byli jsme s přítelem vloni na Petříne a letos chceme zajít zase. Je to neopakovatelný zážitek...kino např. na nábřeží.
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit

Kam zajít dál?

  • 10.Mezinárodní festival outdoorových filmů

    Příznivci adrenalinových, dobrodružných, ale také cestopisných filmů by se měli mít na pozoru, neboť právě v těchto dnech probíhá 10. Mezinárodní festival outdoorových filmů. To, jaké filmy na něm...

  • Adrenalinová jízda Na divoké vlně

    Premiéra nového filmu Na divoké vlně (Chasing Mavericks) dorazí na plátna kin již 22. listopadu.  Životní příběh talentovaného surfaře Jaya Moriartyho nikoho nenechá v klidu. V hlavní roli se můžete...

  • Atlas mraků: V mnoha ohledech výjimečný film

    Jeden z nejočekávanějších filmů tohoto roku; obsazený hereckými hvězdami, z režisérské dílny trojice kultovních filmařů – Toma Tykwera a sourozenců Andyho a Lany Wachowských, podle knižního...

  • Bloudění Tima Burtona v Temných stínech

    Když 10. května 2012 vstupoval do kin nový počin režiséra Tima Burtona a jeho klasického tandemu spolupracovníků, většina fanoušků zřejmě očekávala další skvělou show navazující na tradici...

Mezi námi

Kalendář událostí v měsíci

Cestování a Outdoor

Mapa restaurací v Praze

Mapa restaurace v Praze

top