Chyba
  • Chyba při nahrávání kanálu

Film

28. červen 2012

Pozor! Země v pohybu - Doba ledová 4

Doba ledová 4Již 28. června vstupuje do kin čtvrté pokračování série Doba ledová. Mamut Manny, šavlozubý tygr Diego a lenochod Sid si stále ještě nevybrali svou dávku dobrodružství, které jim bylo dáno do vínku. A věřte, že ve čtvrtém dílu je potká opravdu mnohé!

Veverka Scrat a její pověstný oříšek už toho mají na svědomí mnohé. Tentokráte se Scratovi během jeho snahy bezpečně oříšek uložit povede rozdělit kontinenty. Naneštěstí se tento zlom odehraje ve chvíli, kdy se Manny dohaduje se svou pubertální dcerou a náhlá přírodní pohroma mamuty oddělí. Manny je společně se Sidem a Diegem odmrštěn na moře na velké kře, zatímco jeho družka Ellie a jejich dcera zůstávají společně s ostatními zvířaty na místě, kde společně žili. Dohodnou si sice sraz u pevninského mostu, ale obě skupiny čeká nepříjemné překvapení, když se k němu dostanou.

Partu tří kamarádů během jejich plavby postihne silná bouřka a vodní víry, narazí na piráty, se kterými je čeká nejeden ostrý konflikt a v cíli jejich cesty se jim samozřejmě postaví ještě mnohá nepříjemná překvapení.

Velkolepá podívaná, uváděná i ve 3D, rozhodně stojí za návštěvu. Příběh, který graduje mnohokrát (na vkus dospělých asi i více, než by bylo nutné) ocení především děti. Výborné pokračování, které osudy hrdinů rozvádí do další dimenze, je povedené a rozhodně to není film, který by imitoval svoje předchozí díly.

Doporučuji tedy vzít do kina hlavně nejmladší členy vaší rodiny, pokud byste vyrazili pouze v dospělém složení, jistě se pobavíte též, avšak příběh v sobě nenese tolik napětí a je asi jasné, jak skončí. Navíc se několikrát opakuje motiv honičky s piráty, který poté už působí poněkud přehnaně a není ani tolik uvěřitelný a dramatický.

Pověstnou třešničku na dortu perfektně zastupuje veverka Scrat, jejíž příběh, separovaný od osudů ostatních hrdinů, Vás nejen pobaví, ale ve své podstatě i zasáhne. Na konci filmu se s veverkou možná i zaradujete, neboť dorazí do svého vysněného cíle… Ale co když ne…?

Zajděte do kina sami a přesvědčte se! Myslím, že nebudete litovat. Po shlednutí Doby ledové 4, můžete zajit i na další kreslený hit - Madagaskar 3 – skvělé třetí dobrodružství.

Komentáře  

 
# nezklamaVojta 2012-07-02 16:32
Tak u každého dílu Doby ledové jsem se perfektně bavil...a klidně můžu doporučit i 4. Luxusní podívaná!!!
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit

Kam zajít dál?

  • 10.Mezinárodní festival outdoorových filmů

    Příznivci adrenalinových, dobrodružných, ale také cestopisných filmů by se měli mít na pozoru, neboť právě v těchto dnech probíhá 10. Mezinárodní festival outdoorových filmů. To, jaké filmy na něm...

  • Adrenalinová jízda Na divoké vlně

    Premiéra nového filmu Na divoké vlně (Chasing Mavericks) dorazí na plátna kin již 22. listopadu.  Životní příběh talentovaného surfaře Jaya Moriartyho nikoho nenechá v klidu. V hlavní roli se můžete...

  • Atlas mraků: V mnoha ohledech výjimečný film

    Jeden z nejočekávanějších filmů tohoto roku; obsazený hereckými hvězdami, z režisérské dílny trojice kultovních filmařů – Toma Tykwera a sourozenců Andyho a Lany Wachowských, podle knižního...

  • Bloudění Tima Burtona v Temných stínech

    Když 10. května 2012 vstupoval do kin nový počin režiséra Tima Burtona a jeho klasického tandemu spolupracovníků, většina fanoušků zřejmě očekávala další skvělou show navazující na tradici...

Mezi námi

Kalendář událostí v měsíci

Cestování a Outdoor

Mapa restaurací v Praze

Mapa restaurace v Praze

top