Recenze

ROOT - Gurmán
13. říjen 2017

Španělské víno jako dárek

Napsal Reklamní sdělení

Chystáte se na návštěvu k přátelům a rádi byste darovali jako dárek hostitelům kvalitní víno? Svou kvalitou a chutí Vás rozhodně nezklamou španělská vína koupené v internetové prodejně společnosti BMC Brno?

Základní informace o španělských vínech

Španělská vína jsou proslulá svou nezaměnitelnou chutí, barvou i vůní. To platí zejména pro červená španělská vína. Zatímco vinaři u nás rozlišují vína podle cukernatosti na vína jakostní a přívlastková, ve Španělsku se dělí vína podle označení původu. Ve Španělsku stupnice kvality oznamuje dobu a podmínky zrání. Na základě tohoto rozlišení se lze setkat s víny Crianza, Reserva a Gran Reserva. Doba zrání se u těchto kategorií v jednotlivých španělských regionech mírně liší. Podstatná je také barva vína. K nejpěstovanějším španělským odrůdám náleží červená vína Tempranillo, Syrah a Merlot. Ty najdete také v nabídkovém katalogu společnosti BMC Brno. Objednat je můžete zde www.bmcbrno.cz

Rozlišení podle doby zrání

Mladá vína se označují Joven a prodávají se již v následujícím roce po sklizni. Někdy zrají částečně v sudech. Jde o vína lehká a ovocná. Jsou určena k okamžité spotřebě. Vína stará rok až dva jsou pojmenovány jako Cosecha. Vína, která zrají šest až dvanáct měsíců v barikových sudech, nesou přívlastek Crianza. Reserva jsou vína, jež zrají minimálně dvanáct měsíců v barikových sudech. Je o nich známo, že se vyrábějí pouze v dobrých letech z nejlepších vín. Za naprostý skvost mezi víny jsou považovány vína s pojmenování Gran Reserva. Pro výrobu Gran Reserva se používají pouze vína z nejlepších ročníků, nejkvalitnějších hroznů a deklarovaných vinic. Zrají přitom minimálně dva roky v barikových sudech a rok až tři v lahvích. Španělsko produkuje také speciální sladká vína, sangrie a šumivá vína typu Cava. 

Gurmán - Recenze
19. září 2016

Osvěžující pokrmy ze španělských potravin

Napsal Reklamní sdělení

Rádi byste ve Vaší restauraci nabídli hostům pokrmy ze španělské kuchyně? Jídelní lístek ve Vaší restauraci můžete v takovém případě obohatit o paellu, tortillu espaňolu či hustou studenou polévku gaspacho připravenou z rozmačkané směsi rajčat, paprik, česneku, cibule, strouhanky, citrónu a oleje. Velmi oblíbené jsou ve Španělsku u turistů také kořeněné klobásky známé jako chorizo.

Číst dál...

Gurmán - Recenze
18. květen 2015

Španělské dobroty jsou na léto ideální

Inzerce

Rádi si pochutnáte na dobrém jídle? Gurmánství se může snadno stát vaší celoživotní vášní. Je bezpochyby pravdou, že ten, kdo neumí ocenit dobré jídlo, neví nic o životě a nedokáže si ho užít na plno. K jídlu bychom měli mít zdravý a pozitivní vztah. Vždy existuje něco nového, co můžete ochutnat. 

Číst dál...

Gurmán - Recenze
28. únor 2015

Španělská vína patří mezi světovou špičku

Inzerce

Španělsko je země, která má co nabídnout. A to nejen jako turistická destinace. Španělsko vyniká i jako místo, kde si můžete pochutnat na vynikajícím jídle a pití. Jestliže máte rádi pestré pokrmy, bohaté na zeleninu a maso, jste na správné adrese.

Číst dál...

Gurmán - Recenze
17. prosinec 2013

Španělské večery ve vaší restauraci

Inzerce

Španělské jídloRádi byste své zákazníky překvapili něčím originálním? Připravte jim autentický večer plný španělských delikates, které jsou u nás stále nepříliš rozšířené, avšak velice oblíbené. Nechte vaše zákazníky zavzpomínat na slunné Španělsko a připravte jim výbornou originální paellu, opilou tortillu či pečenou pražmu se zeleninou. Podávejte výtečná španělská vína bohatá na slunce a vytvořte příjemnou autentickou atmosféru.

Číst dál...

Gurmán - Recenze
19. listopad 2013

Španělské online recepty

Napsal Reklamní sdělení

Španělské jídloVzpomínáte rádi na letní teplé dny strávené ve Španělsku a stýská se Vám po lahodné španělské kuchyni? Španělská kuchyně nabízí nespočet kuchyní a pokrmů, které přímo uchvátí Vaše chuťové pohárky. Španělská kuchyně se může pochlubit svou bohatou tradicí i historií.

Číst dál...

Gurmán - Recenze
8. leden 2013

Svědkyně historie: Kavárna Slavie

KávaKavárna Slavie se nachází v jedné z budov, které lemují břehy Vltavy. Z jejích oken je vidět Národní divadlo i Hradčany.  Výhled z kavárny není možná tak ohromující jako z kaváren umístěných ve výškách, ale do výšin vás určitě povznese. Lépe umístěnou kavárnu v Praze nenajdete.

Číst dál...

Gurmán - Recenze
19. prosinec 2012

Výtopna: vláčky místo číšníků

Restaurace VýtopnaŽádné zpoždění, žádná výluka nebo technické problémy na trati. Vlaky v restauraci Výtopna na Václavském náměstí jezdí na čas. Osoby ani nadměrný náklad sice nikam nepřepraví, ale zato objednané pivo, víno nebo třeba limonádu dovezou přímo na váš stůl.

Číst dál...

Lifestyle

Boom estetické chirurgie

Nové technologie, nové medicínské postupy, vysoký počet zdárně provedených operací. Toto vše se netýká jen klasické operační medicíny, ale i současné plastické chirurgie, která za několik posledních let udělala obrovský pokrok.

Číst dál...

Boulderové stěny v Praze

Zima pomalu klepe na dveře a sportovních aktivit, které lze provozovat venku ubývá. To však neznamená, že se veškerého sportu vzdáte a sychravé počasí přečkáte zalezlí v posteli. Existuje totiž celá řada zajímavých sportů provozovaných ve vnitřních prostorách. Třeba bouldering.

Číst dál...

Mezi námi

top